Google Analytics

Aan de slag met jouw websitestatistieken

Google Analytics is een gratis tool waarmee je monitort wat de bezoekers op jouw website doen. Deze websitestatistieken zijn goud waard als je weet waarnaar je moet kijken.

google analytics
Google Analytics

Welke data kun je inzien?

Weet jij bijvoorbeeld:

 • Welke pagina’s het meest bezocht worden?
 • Via welke kanalen wordt jouw website bezocht?
 • Via welke conversiepaden jouw klanten komen?

Bovenstaande cijfers en veel meer zijn onmisbaar als jij meer rendement uit jouw website wilt halen. Want alleen op basis van deze statistieken kun je jouw website optimaliseren en je online strategie optimaliseren.

Wat doen we met deze informatie?

We kijken naar naar pagina’s die al goed presteren en kijken of deze nog verbeterd kunnen worden. Welke zoektermen komen duidelijk terug op de pagina en hoe hoog sta je daarvoor in Google?

Hetzelfde geldt voor pagina’s per bron die nog niet goed presteren. Zo krijgen we antwoord op vragen als: 

 • Is de informatie duidelijk genoeg?
 • Laadt de pagina niet te traag?
 • Klopt de boodschap van de advertentie of paginatitel in Google met de inhoud van de pagina?

Door kritisch hiernaar te kijken kom je vaak al op enkele verbeterpunten die veel verschil kunnen maken.

Info aanvragen

Meest gestelde vragen

Alles wat jij moet weten over Google Analytics

Google Analytics verzamelt de statistieken van jouw website en geeft deze in grafieken weer. Denk aan het aantal paginaweergaven, kenmerken van je bezoekers zoals locatie, browser en leeftijd, maar ook via welke kanalen de bezoekers op jouw website komen. Deze statistieken geven je inzicht in hoe effectief jouw website nu echt is en op welke punten deze voor verbetering vatbaar is.

Inzicht! Het geeft jou de mogelijkheid om precies te ontdekken op welke punten jouw website goed en minder goed presteert. Achterhaal bijvoorbeeld welke content jouw websitebezoekers interessant vinden en hoe jij de bezoekers kunt motiveren om langer op jouw website te blijven of contact op te nemen. Google Analytics laat je heel veel zien over jouw bezoekers en hun gedrag. 

Meten = weten. Zonder inzicht in je data heb je geen idee wat goed werkt en wat je marketing-efforts je daadwerkelijk opleveren. 

Je ontvangt elke maand een heldere rapportage met alle relevante cijfers van jouw website. Zo heb jij in één oogopslag een duidelijk inzicht in het rendement van je website.

Een Google Analytics account opstarten is vrij simpel. Dit zijn de 5 stappen om je Analytics account te starten:

 1. Maak je account aan
 2. Stel je doelen in
 3. Connect je account met Google Search Console
 4. Connect je Google Ads account
 5. Stel je E-commerce in

Wat onze klanten zeggen

Je hoeft niet ons op ons woord te geloven, we laten liever onze daden spreken. En natuurlijk onze klanten!

"Wij werken al jaren met PasQuality samen. Er wordt altijd goed meegedacht met nieuwe campagnes en Pascal is altijd bereikbaar om snel te schakelen en te handelen. Een echte aanrader."
Rick Verstegen
Healthclub45
"Door de stijging in bezoekers haalden we meer omzet. Tijdens de Corona-crisis dacht hij goed mee en was hij flexibel in onze afspraken. We werken graag weer samen met PasQuality.”
Noell Piket
Happie Delivery
"Met de Google Ads campagne werden wij optimaal zichtbaar. Dit zorgde voor een grotere naamsbekendheid in heel Europa. Het oog voor detail en meedenken was een grote meerwaarde."
Roemer Zijp
Multitubes

Klaar om je online marketing naar een hoger niveau te tillen?

Neem dan contact op voor meer informatie!